Dekvloeren

Ter Woerds Afbouw BV legt zowel cementdekvloeren en anhydriet gietvloeren. Cementdekvloeren kunnen in vrijwel elke situatie worden aangebracht. Deze dekvloeren worden zowel toepast in de woningbouw als in de utiliteitsbouw. Tevens kunnen cementdekvloeren buiten worden toegepast als adschotlagen op daken, galerijen en balkons. Er kunnen diverse kwaliteiten worden aangebracht conform de geldende NEN 2741 en NEN 2747. Tevens kunnen de vloeren worden ingestrooid met een slijtlaag of met een pleisterlaag kunnen worden afgewerkt.

De mortel wordt met onze moderne, arbo-vriendelijke pompen aar binnengepompt en daar onder de rei verder afgewerkt. Bij het aanbrengen van cementdekvloeren zijn kennis, advies en logistieke organisatie belangrijk. Kennis en advies zijn van groot belang omdat vakmanschap een grote rol speelt bij het leveren en aanbrengen van de vloeren. Er moet o.a. rekening worden gehouden met de plaats van de leidingen in de vloer i.v.m. de bouwkundige details, de oppervlakte van de vloer met hieraan verbonden eventueel dilataties, de dikte van de vloer en het al dan niet toepassen van een wapeningsnet.
Onze medewerkers staan tot uw beschikking om u van advies te voorzien.


Anhydriet gietvloeren zijn calciumsulfaat gebonden vloeivloeren. Anhydrietgebonden gietvloeren worden in de utiliteitsbouw al veel toegepast en de laatste jaren ook steeds meer in woningbouwprojecten. De aan te brengen hoeveelheid gietvloeren per dag moet wel een bepaalde minimale omvang hebben, wil het voordeliger zijn dan cementdekvloeren. Een belangrijke reden om te kiezen voor gietvloeren is dat de kwaliteit van de gietmortel constant is en per vracht wordt gecontroleerd door de betoncentrales en door ons voor het aanbrengen eveneens worden gecontroleerd. Hierdoor is de uiteindelijke kwaliteit gegarandeerd. Tevens is het aanbrengen van gietvloeren arbo-vriendelijker dan de traditionele wijze van cementdekvloeren aanbrengen.

Per dag kan maximaal 1.500 m2 anhydrietvloer worden aangebracht tegenover 150 m2 cementdekvloer, een voor uw planning interessant alternatief. Evenals bij cementdekvloeren, kunnen anhydrietvloeren in verschillende kwaliteiten worden aangebracht. Hiervoor gelden de NEN 2741 en de CUR aanbeveling.

Ter Woerds Afbouw BV is wat betreft de anhydriet gietvloeren aangesloten bij de landelijk opererende Gyvlon-organisatie. Kennis, advies en logistieke organisatie spelen bij anhydriet gietvloeren een nog belangrijkere rol dan bij cementdekvloeren.
Anhydrietvloeren kunnen ook als zwevende vloer op isolatie worden aangebracht. Door de hogere trek- en buigsterkte van anhydrietvloeren ten opzichte van cementdekvloeren, kan gemakkelijker een bepaalde kwaliteit vloer worden gehaald en is er veel minder kans op scheurvorming. Tevens kan een anhydrietvloer vaak dunner worden aangebracht dan een cementdekvloer. Anhydriet gietvloeren kunnen echter niet in natte ruimten worden toegepast.

Voor een specifieke oplossing voor uw project staan onze medewerkers tot uw beschikking om samen met u te bepalen welk type vloer voor uw project de meest ideale is.

Ter Woerds Schilderwerken kan ook zorgdragen voor het leveren en aanbrengen van vloercoatings. Zowel in grote utiliteitsgebouwen, als op galerijen of in een enkele garage of berging. Voor de diverse mogelijkheden, alternatieven en een kleuren kunt u contact met ons opnemen om voor uw specifieke probleem de passende oplossing te vinden.